Vanliga frågor


Tillverkar du figurerna själv?
Jag arbetar som formgivare åt Nääsgränsgården, och det är dom som sköter själva produktionen av mina figurer. Alla är dock gjorda efter original som jag skapat.


Vad är figurerna gjorda i för material?
Nääsgränsgården är specialicerade på att använda ett gjutmaterial baserat på marmorsand som kallas polystone. Det liknar keramik i tyngd, känsla och hållbarhet.


Kan du skulptera en figur efter mina speciella önskemål?
Tyvärr har jag inte möjlighet att göra specialordrar.


Jag har sett dina figurer i andra färgsättningar på Instagram, kan jag beställa dom här?
Det händer att jag målar upp enstaka figurer i andra färgsättningar, men de som säljs här är enbart Nääsgränsgårdens standardsortiment. Mina “specialare” säljer jag endast under speciella händelser på Instagram men följer du mig där har du chans att köpa en vid nästa tillfälle. Jag har dessvärre inte möjlighet att göra unika beställningsjobb.


Kan jag köpa dom här figurerna i en fysisk butik någonstans?
Ja, Nääsgränsgården har många återförsäljare i Sverige och andra länder, men personligen har jag inte uppgifter om vilka figurer som säljs var. På Nääsgränsgårdens hemsida kan du söka efter återförsäljare nära dig, notera dock att dom även säljer produkter från andra formgivare och att du behöver kontakta butiken direkt för att se om dom har just mina figurer inne. http://naasgransgarden.se/sv/Produkter/Aterforsaljare/Vara_aterforsaljare


Jag driver en butik, hur gör jag för att bli återförsäljare av dina figurer?
Vad roligt att du vill sälja mina figurer! Kontakta Nääsgränsgården på info@ngg.se , för att anmäla intresse. 


Jag saknar den här specifika figuren, den verkar vara slut i webbshoppen. Kommer den in på nytt?
Ibland är något tilfälligt slut på lager, och ibland utgår vissa skulpturer då Nääsgränsgården slutat att tillverka dom. Skicka mig ett meddelande så kan jag ge ett närmare svar!


Hur lång tid tar det för min order att komma fram om jag beställer idag?
Vanligtvis skickar jag ordern inom 2 vardagar och därefter tar det mellan 1-3 vardagar för att den ska komma fram, inom Sverige. Är det extra bråttom med din order så kontakta mig så prioriterar jag upp den!  För utlandsfrakt varierar tiden naturligtvis. Inför jul eller annat som påverkar posthanteringen så är det bra att vara ute i extra god tid. Under min semester behöver jag också lite längre leveranstider, men detta annonseras i så fall ut i webbshoppen.


Kan jag besöka dig?

Jag har ingen egen butik eller verkstad som är öppen för besökare tyvärr, men ibland dyker jag upp på någon marknad eller mässa, och då är det så klart kul om du vill säga hej! Håll utkik på sociala medier.
Bor du i närheten av Lödöse och vill slippa frakt på din order går det också bra att kontakta mig och göra upp om tid för upphämtning av dina varor.


Är dina figurer lämpliga att ge till yngre barn?

Figurerna är inte att betrakta som leksaker. Precis som keramik- eller porslinsfigurer går dom lätt sönder om dom tappas och kan resultera i skärvor som man kan skada sig på, eller som kan orsaka kvävning. Även om materialet är ofarligt vid normal hantering är det inte gjort för att has i munnen. Därför rekommenderar jag att figurerna hålls utom räckhåll för små barn, och om de placeras i barnrum så ska dom vara på en hög hylla, gärna med lite häftmassa eller dubbelhäftande tejp under för att minska risken att de trillar ner. 


Tål figurerna utomhusbruk?

Ja och nej. De flesta av mina figurer är formgivna för inomhusbruk, om inte annat anges. Materialet de är gjorda av tål kyla ner till - 15 C, och färgerna är vattenfasta. Däremot kan färgen blekas av väder och vind vid långvarig utevistelse, och då flera figurer är små och lätta finns det en risk att de blåser omkull och går sönder. Placera därför dom med omsorg och ta gärna in dom vid hård väderlek eller sträng kyla. Tänk också på att materialet inte är biologiskt nedbrytbart och att figurer eller skärvor inte får glömmas kvar i naturen. Jag ersätter ej figurer som gått sönder på grund av utomhusbruk om de inte uttryckligen är gjorda för detta ändamål. 

 

.product__photo { max-width: 200px; margin: 0px auto; text-align: center; float: none; position: relative; } .product__photo--single img { position: absolute; top: 0; left: 0; right: 0px; width: 100%; height: 100%; z-index: 1; margin: 0px; float: none; }